facebook twitter linkedin google plus behance instagram youtube vimeo logo-edx
Skip to main content

Κατανόηση των κοινοτήτων

artisus

About This Course

Στο μάθημα μικρομάθησης 1, "Κατανόηση των Κοινοτήτων", θα μάθετε τα πάντα για το τι είναι μια κοινότητα, θα εξερευνήσετε διάφορα παραδείγματα κοινοτήτων και πώς μπορείτε να ενδυναμώσετε τους ανθρώπους της κοινότητας. Θα περάσουμε επίσης από τον ορισμό και τα επίπεδα του συν-σχεδιασμού, την εμπλοκή με την κοινότητα, τα εργαλεία, τις προκλήσεις και τα οφέλη του συν-σχεδιασμού και τη συμβολή των νέων τεχνολογιών.

Δομή

ΜΑΘΗΜΑ 1: Οι εκπαιδευόμενοι θα εισαχθούν στις έννοιες της κοινότητας και του συν-σχεδιασμού και θα είναι σε θέση να επιδείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την εμπλοκή τους σε πιο διαφορετικές κοινωνικές ομάδες για την ανταλλαγή ιδεών και αντιλήψεων σχετικά με τις προοπτικές των καλλιτεχνικών τους έργων.

ΜΑΘΗΜΑ 2: Οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να προσδιορίσουν τα κύρια χαρακτηριστικά του συν-σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένων των πλεονεκτημάτων και των προκλήσεών του. Θα εμπλακούν με κοινότητες για να ξεκινήσουν εξατομικευμένα έργα και θα κατανοήσουν τα συγκεκριμένα εργαλεία και τις νέες τεχνολογίες στον συν-σχεδιασμό.

Μαθησιακοί στόχοι:

  • ΓΝΩΣΕΙΣ: Βασικές γνώσεις για την κοινότητα και τον συν-σχεδιασμό, συμπεριλαμβανομένων των επιρροών τους στην κοινότητα και την καθημερινή ζωή.
  • ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ: Ικανότητα συζήτησης και επεξήγησης βασικών εννοιών του συν-σχεδιασμού και επίδειξη της δυνατότητας εφαρμογής τους με τη χρήση συγκεκριμένων επιπέδων, εργαλείων και τεχνολογιών.
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ: Να είναι σε θέση να παρακολουθούν τις διαδικασίες υποστήριξης που βασίζονται στις θεμελιώδεις έννοιες και τα επίπεδα του συν-σχεδιασμού ως μια ισχυρή "μέθοδος ενσωμάτωσης της κοινότητας".

Requirements

Δεν απαιτούνται προγενέστερες γνώσεις

Course Staff

Χρήστος Λαζαρίδης

Ο Χρήστος Λαζαρίδης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σύγχρονη Δημοσιογραφία από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πατρών και πτυχίου στις επιστήμες της Επικοινωνίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει επίσης σπουδάσει Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες κατά τη διάρκεια των πτυχιακών του χρόνων στο Πανεπιστήμιο του Gent για ένα εξάμηνο. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και τα τελευταία πέντε χρόνια εργάζεται στον τομέα της μετανάστευσης, κυρίως ως επικοινωνιακός σύμβουλος, συνεργαζόμενος με το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, μια ένωση κοινοτήτων προσφύγων και μεταναστών με έδρα την Αθήνα και το Δίκτυο Τέχνη και Δράση, μια ένωση εμπειρογνωμόνων της εκπαίδευσης που προωθούν την τέχνη ως εργαλείο για την κοινωνική ένταξη ευάλωτων κοινοτήτων. Ο Χρήστος Λαζαρίδης είναι μέλος της βασικής ομάδας του Art and Action Network, υποστηρίζοντας την υλοποίηση του προγράμματος "Art is Us".

Αγγελική Σταματάκη

Η Αγγελική Σταματάκη είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει επίσης σπουδάσει Φωτογραφία και Ψηφιακό Μάρκετινγκ. Έχει εργαστεί ως δημιουργός περιεχομένου και ως υπεύθυνη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή τη στιγμή εργάζεται στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο. Είναι επίσης φωτογράφος και υπεύθυνη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Δικτύου Τέχνη και Δράση. Είναι μέλος της βασικής ομάδας του Δικτύου Τέχνη και Δράση, υποστηρίζοντας την υλοποίηση του προγράμματος "Art is Us".

Γιώργος Κεκέρης

Ο Γιώργος Κεκέρης είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι κάτοχος διπλώματος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου", του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, με κατεύθυνση την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για την αειφορία. Είναι ενεργός φοιτητής του Δια - Ιδρυματικού - Μεταπτυχιακού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Εξειδίκευση στις ΤΠΕ και την Ειδική Αγωγή "του Τμήματος Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Δημόκριτος. Σήμερα συνεργάζεται ενεργά με το Εργαστήριο Πειραματικής Παιδαγωγικής του Ε.Τ.Π.Α. και είναι μέλος του Δικτύου Τέχνη και Δράση, υποστηρίζοντας την υλοποίηση του προγράμματος "Art is Us".

Πανδώρα Καρτσωνάκη

Η Πανδώρα Καρτσωνάκη είναι κάτοχος ολοκληρωμένου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Εικαστικές Τέχνες από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και έχει αποφοιτήσει από το 1ο Στούντιο Γλυπτικής. Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές της στο μάθημα "Τεχνολογία Κεραμικής", με υπεύθυνο καθηγητή τον Μένανδρο Παπαδόπουλο. Έχει επίσης σπουδάσει στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης για ένα εξάμηνο. Έχει εμπειρία ως εκπαιδευτικός τέχνης σε Γυμνάσιο, Λύκειο και Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κέντρο Κράτησης Γυναικών. Έχει υλοποιήσει καλλιτεχνικά εργαστήρια που εργάζονται με γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων και έχει εργαστεί εθελοντικά ως καλλιτεχνική παιδαγωγός με ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών κοινωνικών ομάδων. Η Πανδώρα Καρτσωνάκη είναι εικαστικός καλλιτέχνης που ενδιαφέρεται για τη γλυπτική, τη ζωγραφική, την κεραμική και τις εγκαταστάσεις. Εργάζεται επίσης ως παιδαγωγός τέχνης με παιδιά προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είναι ενεργό μέλος του δικτύου Art and Action Network, υποστηρίζοντας την υλοποίηση του προγράμματος "Art is Us".

Frequently Asked Questions

What web browser should I use?

Η πλατφόρμα artisus λειτουργεί καλύτερα με τις τρέχουσες εκδόσεις των Chrome, Edge, Firefox, Internet Explorer ή Safari.

  1. Course Number

    01
  2. Classes Start

  3. Price

    Free
Enroll