facebook twitter linkedin google plus behance instagram youtube vimeo logo-edx
Skip to main content

ÎNȚELEGEREA COMUNITĂȚILOR ȘI A CO-PROIECTĂRII

artisus

About This Course

În Cursul 1 de microlearning - „Înțelegerea comunității și designul participativ”, vom învăța ce înseamnă o comunitate, vom explora diferite exemple de comunități și cum puteți sprijini emanciparea persoanelor din acestea. De asemenea, vom vedea care este definiția și care sunt nivelurile de design participativ, de implicare în cadrul comunității, care sunt instrumentele, provocările și beneficiile designului participativ, precum și contribuția noilor tehnologii.

Structura

 

LECȚIA 1: Cursanții vor fi familiarizați cu noțiunile de comunitate și design participativ și vor fi capabili să demonstreze un interes mai mare pentru a se implica în grupuri sociale mai diverse pentru a face schimb de idei și concepte cu privire la perspectivele proiectelor lor artistice.

LECȚIA 2: Cursanții vor fi capabili să definească principalele caracteristici ale coproiectării, inclusiv beneficiile și provocările acesteia. Ei se vor angaja cu comunitățile pentru a iniția proiecte personalizate și vor înțelege instrumentele specifice și noile tehnologii din domeniul designului participativ.

 

Obiectivele învățării:

CUNOAȘTERE: Cunoștințe de bază despre comunitate și design participativ, inclusiv despre influența acestora în comunitate și în viața de zi cu zi.

ABILITĂȚI: Abilitatea de a discuta și de a explica conceptele esențiale ale designului participativ și de a demonstra aplicabilitatea acestora folosind niveluri, instrumente și tehnologii specifice.

COMPETENȚE SOCIALE: Abilitatea de a monitoriza procesele de sprijin bazate pe concepte și niveluri fundamentale de design participativ ca o puternică ''metodă comunitară de integrare''.

 


Requirements

Nu sunt necesare cunoștințe anterioare

Course Staff

Christos Lazaridis

Christos Lazaridis deține o diplomă de master în Jurnalism contemporan de la Hellenic Open University din Patras și o diplomă de licență în Științele comunicării și mass-media de la Universitatea din Atena. De asemenea, a studiat Științe sociale și politice timp de un semestru la Universitatea din Gent pe perioada studiilor sale de licență. A lucrat ca jurnalist, iar în ultimii cinci ani a activat în domeniul imigrării, în special ca Strategist de comunicare, lucrând cu Greek Forum of Refugees, o asociație a comunităților de refugiați și imigranți cu sediul în Atena și cu Art and Action Network, o asociație de experți în educație care promovează arta ca instrument de integrare socială a comunităților vulnerabile. Christos Lazaridis este un membru al echipei principale Art and Action Network, sprijinind implementarea proiectului „Art is Us”.

Angeliki Stamataki

Angeliki Stamataki este absolventă a Departamentului de Limbă și Literatură Franceză al Universității din Atena și a mai studiat Fotografie și Marketing Digital. A lucrat ca social media manager și creatoare de conținut. În prezent, își desfășoară activitatea la Hellenic Wheelchair Basketball Federation (Federația Elenă de Baschet în Scaun cu Rotile). De asemenea, este fotograf și social media manager pentru Art and Action Network. Face parte din echipa principală Art and Action Network, sprijinind implementarea proiectului „Art is Us”.

George Kekeris

George Kekeris este absolvent al Departamentului de Istorie și Științe Politice al Universității Panteion și al Departamentului de Pedagogie și Învățământ Primar al Universității din Marea Egee. Deține o diplomă de studii postuniversitare în „Theory, Practice and Evaluation of Educational Work” (Teoria, practica și evaluarea activității educaționale) de la Departamentul de Filosofie, Pedagogie și Psihologie EKPA, cu specializarea în Educația ecologică și de protecție a mediului înconjurător. Este, în prezent, student în programul transpersonal interinstituțional al Programului postuniversitar departamental „Specialization in ICT and Special Education” (Specializare în TIC și nevoi educaționale speciale) al Departamentului de Filologie al Universității Democritus of Thrace și al Institutului Institute of Informatics and Telecommunications Democritus. În prezent, colaborează activ cu Laboratorul de pedagogie experimentală ETPA și este membru al echipei Art and Action Network, sprijinind implementarea proiectului „Art is Us”.

Pandora Kartsonaki

Pandora Kartsonaki deține o diplomă de master integrat în Arte Vizuale de la Școala de Arte din Atena și a absolvit primul atelier de sculptură. În prezent, studiază cursul de „Tehnologia ceramicii”, condus de profesorul Menandros Papadopoulos. A studiat timp de un semestru la Universitatea din Barcelona ca parte a programului Erasmus+. Are experiență ca profesoară de artă în învățământul secundar, liceal și de reabilitare la Penitenciarul de femei. A coordonat ateliere de artă pentru femeile refugiate și imigrante în cadrul programelor europene și a făcut voluntariat ca profesoară de artă într-o gamă largă și diversă de grupuri sociale. Pandora Kartsonaki este un artist vizual interesat de sculptură, pictură, ceramică și instalații. De asemenea, lucrează ca profesoară de artă cu copii din învățământul preșcolar, primar și secundar și este un membru activ al echipei Art and Action Network, sprijinind implementarea proiectului „Art is Us”.

Frequently Asked Questions

What web browser should I use?

The artisus platform works best with current versions of Chrome, Edge, Firefox, Internet Explorer, or Safari.

  1. Course Number

    01
  2. Classes Start

  3. Price

    Free
Enroll