facebook twitter linkedin google plus behance instagram youtube vimeo logo-edx
Skip to main content

PODJETNIŠTVO IN RAZVOJ KARIERE

artisus

About This Course

Tečaj »Podjetništvo in razvoj kariere« raziskuje možnosti, ki bi jih lahko upoštevali pri prepoznavanju svoje poklicne poti kot umetnik/ustvarjalec. Naučili se boste tudi, kako svojo idejo spremeniti v kreativno podjetje, ki lahko vaši skupnosti prinese dodano vrednost, ter osnov podjetništva z močnim poudarkom na socialnem in umetnostnem podjetništvu. Naučili se boste tudi, kako prepoznati in ovrednotiti poslovno idejo, kako narediti tržno raziskavo ter ustvariti in uporabiti platno poslovnega modela, razumeli, kaj so trženje, blagovna znamka in blagovna znamka ter kako financirati in vzdrževati svoje podjetje, hkrati pa imeti družbeni vpliv.

 

Struktura

LEKCIJA 1: Udeleženci bodo bolje razumeli vplive socialnega in umetnostnega podjetništva ter izboljšali svoje poznavanje blagovne znamke, vzpostavitve in trženja blagovne znamke, trženja in terminologije predstavljanja. Poslovno idejo bodo lahko dobili z natančno tržno raziskavo, usklajeno z obstoječimi avtorskimi pravicami in etiko.

LEKCIJA 2: Udeleženci bodo razumeli, kako financirati in vzdrževati svojo poslovno idejo z analizo skupinskega financiranja, obstoječih tekmovanj in sponzorskih priložnosti. Bolje bodo vedeli, kako ohranjati socialno podjetništvo za doseganje želenega učinka.

Cilji

ZNANJE: Poglobljeno znanje o tem, kako upravljati dejavnosti socialnega podjetništva, prepoznavanje dejavnikov, ki prispevajo h gradnji kariere in vizualizaciji sponzorskih priložnosti.

VEŠČINE: Sposobnost ponazoriti inovativne ideje za oblikovanje in preureditev poslovnega načrta v socialnem podjetništvu, vključno z oceno učinka in razvpitosti blagovne znamke.

KOMPETENCE: Sposobnost samostojnega delovanja in pojasnjevanja, kako najti ravnovesje med izbiro kariere in veščinami socialnega podjetništva ob upoštevanju tržne raziskave in njenih avtorskih postopkov.

Requirements

Predhodno znanje ni potrebno.

Course Staff

VANESSA HERNANDEZ

VANESSA HERNANDEZ je magistrirala iz javne politike na Univerzi v Erfurtu ter diplomirala iz mednarodnega poslovanja in mednarodnih odnosov na Katoliški univerzi v Ekvadorju. Specializirala se je na področju mednarodnih zadev, upravljanja, razvoja in upravljanja nevladnih organizacij in javnosti. Izkušnje je nabirala pri delu v mednarodnih ustanovah, kot sta Urad Združenih narodov v Ženevi in Mednarodno združenje za javno politiko v Lyonu. Pred tem je delala tudi za druge nevladne organizacije ter v zasebnem in javnem sektorju. Je aktivna zagovornica opolnomočenja žensk, človekovih pravic in pravic narave. Vanessa je del ekipe JKPeV, ki podpira aktivnosti vodenja projektov, kot so načrtovanje, izvajanje in poročanje o več projektih.

MYRTO-HELENA PERTSINIDI

MYRTO-HELENA PERTSINIDI ima magisterij iz mednarodne in evropske politike na Univerzi v Edinburgu v Združenem kraljestvu in diplomo iz mednarodnih odnosov na Egejski univerzi v Grčiji. Od leta 2010 je pri Jugend- & Kulturprojekt e.V delala kot vodja projektov, trenerka/facilitatorka in piska predlogov za projekte, ki jih financira EU. Pri tem je pridobila pomembne izkušnje pri vodenju in izvajanju evropskih projektov na področjih neformalnega izobraževanja, osebnega in poklicnega razvoja, vključevanja in integracije, aktivnega sodelovanja in državljanstva EU, kulturne dediščine in zgodovine, človekovih pravic in demokracije ter podjetništva in trajnosti. Prav tako je bila zadolžena za vodenje in koordinacijo izobraževalnih dejavnosti ter soorganizacijo in moderiranje kulturnih in umetniških dogodkov. Myrto nadzira in spremlja ekipo JKPeV ter je zadolžena za mednarodno mreženje JKPeV.

Frequently Asked Questions

What web browser should I use?

The Artisus platform works best with current versions of Chrome, Edge, Firefox, Internet Explorer, or Safari.

  1. Course Number

    04
  2. Classes Start

  3. Classes End

  4. Price

    Free
Enroll